Preview Mode Links will not work in preview mode

Amnesty lyd

Nov 10, 2022

De store offentlige demonstrationer efter militærkuppet i Myanmar er slået brutalt ned. Men modstanden fortsætter, idag drevet frem af landets unge, som ikke kæmper for en tilbagevenden til tiden under landets afsatte regering, men for et nyt og demokratisk Myanmar med respekt for minoriteter. 

Af Susanne Kempel


Nov 3, 2022

Siden Qatar i 2010 fik tildelt VM i fodbold for mænd, er landet blevet gennemkritiseret for dets systematiske udnyttelse af migrantarbejdere. Alligevel bliver slutrunden en kæmpe succes for værtsnationen, forudser en ekspert.


Nov 3, 2022

På Færøerne er abort et tabu, der kan splitte familier og vennekredse ad. Loven bag abortforbuddet kritiseres af både tilhængere og modstandere for at være for uklar og gammeldags og for at have alvorlige konsekvenser for både gravide og læger. Men her stopper enigheden. For skal loven strammes eller lempes? 

Af...


Nov 3, 2022

Asia Bibi blev som den første kvinde i Pakistan dømt til døden for blasfemi. Aktivister fra hele verden kæmpede for at få hende fri, og trods voldsomme offentlige protester i Pakistan, lykkedes det til sidst. Amnesty har mødt Asia Bibi, som trods 11 års fængsel har valgt at tilgive dem, der indgav falske...