Preview Mode Links will not work in preview mode

Amnesty lyd

Jul 5, 2021

Over 70 musikere, kunstnere og bloggere er i Spanien dømt for sange om kongen og tweets om terrorgrupper. Et angreb på ytringsfriheden, siger Amnesty International i Spanien – og nu ser det ud til, at regeringen vil ændre lovene.


Jul 5, 2021

”Jeg er opdraget til at være modig”, fortæller Agnès Callamard. Hun er vokset op i en familie med stærke kvinder og kommer fra et job hos FN, hvor hun blandt andet har efterforsket mordet på Jamal Khashoggi og drabsforsøget på Aleksei Navalny.


Jul 2, 2021

I Tyrkiet er mere end hver tredje kvinde enten blevet chikaneret, krænket eller tæsket af en mand. Alligevel er landet nu trådt ud af Europarådets konvention om at forebygge og bekæmpe vold mod kvinder i hjemmet.


Jul 2, 2021

Mexicanske Andrea Horcasitas er sammen med Amnesty gået i lære som digital researcher. ”Nogen skal gøre det”, forklarer hun om arbejdet, der betyder, at hun ulønnet og i sin fritid afdækker voldelige overgreb begået af myndighederne i flere lande.


Jul 2, 2021

På 5.000 kilometers afstand kunne Sam Dubberley og hans kollegaer i Amnestys digitale ”Evidence Lab” afsløre en massakre i Etiopien. Hør hvordan og hvorfor, at en fodboldtrøje fra Liverpool spillede en afgørende rolle i opklaringen.